O remeselných pivách sa dnes síce už viac rozpráva, nie je vždy je však úplne jasné, v čom konkrétne sa od bežných pív odlišujú. Preto vám dnes odhalíme, prečo sa týmto pivám rozhodne oplatí venovať väčšiu pozornosť.
Charakteristika remeselných pív
Nemusíte byť fajnšmekrom ani profesionálnym degustátorom či mať s pitím rôznych druhov piva rozsiahle skúsenosti. Napriek tomu si už po prvých pár dúškoch akéhokoľvek remeselného piva určite všimnete, že sa líši od klasických pív vyrábaných v tradičných veľkých pivovaroch a bežne dostupných v supermarketoch. A to nielen v otázke chuti, ale aj arómy a v niektorých prípadoch dokonca aj farby. Remeselné pivo totiž pozostáva výhradne z prírodných látok vysokej kvality a neobsahuje žiadne umelé látky, ktoré by mohli negatívne pôsobiť na organizmus človeka.
Výnimočnosť piva a jeho dostupnosť
Ešte relatívne nedávno ste si remeselné pivá mohli vychutnať len v Bratislave, ich obľuba sa však postupom času rozrástla aj za hranice hlavného mesta a pivá si postupne získavajú svojich priaznivcov aj v ďalších oblastiach Slovenska. Ochutnať ich tak už môžete aj v Trnave, Žiline, Martine, Prešove či Košiciach.